Kokosový koláč
Sacharidy: 6g Tuky: 9,5g Bílkoviny: 5g 136 kcal

4 ks vejce
100 g kokosová mouka
100 ml mléko bez laktózy
100 ml voda
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička kypřící prášek
50g ghi (přepuštěné máslo)
30g čekankový sirup
špetka soli
Krém:
100g mascarpone
250g tvaroh polotučný
1 lžíce čekankový sirup
1 ks malý banán
Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky se solí vyšleháme šlehačem do tuhé pěny a dáme na chvilku do lednice.
V druhé míse si vyšleháme žloutky s vanilkovým cukrem. Do mísy se žloutky přidáme kokosovou mouku, kypřící prášek, mléko, vodu, 30g čekankového sirupu a rozpuštěné ghi a pořádně zamícháme. Až budeme mít hladké těsto, které není ani tuhé ani tekuté, pomalu zapracujeme vyšlehané bílky.
Připravené těsto nalijeme do vymazané formy na koláč.
Pečeme na horkovzduch při 160°C, přibližně 55 minut. Pěkně do zlatova.
Než nám vychladne korpus, připravíme si krém. Vidličkou rozdrtíme banán. Rušně zašleháme mascarpone do tvarohu a vmícháme banán. Jako sladidlo může stačit jen banán, ale pokud je to málo, tak klidně přidejte lžíci čekankového sirupu.
Krém natřeme na vychladlý korpus (můžeme korpus i rozpůlit) a posypeme kakaovým práškem. Pokud nemáte rádi kakao, koláč je výborný i s ovocem.
Dobrou chuť!