Kokosový koláč

19.05.2021

Sacharidy: 6g          Tuky: 9,5g          Bílkoviny: 5g                                                        136 kcal

4 ks vejce

100 g kokosová mouka

100 ml mléko bez laktózy

100 ml voda

1 balíček vanilkový cukr

1 lžička kypřící prášek

50g ghi (přepuštěné máslo)

30g čekankový sirup

špetka soli

Krém:

100g mascarpone

250g tvaroh polotučný

1 lžíce čekankový sirup

 1 ks malý banán


Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky se solí vyšleháme šlehačem do tuhé pěny a dáme na chvilku do lednice. 

V druhé míse si vyšleháme žloutky s vanilkovým cukrem. Do mísy se žloutky přidáme kokosovou mouku, kypřící prášek, mléko, vodu, 30g čekankového sirupu a rozpuštěné ghi a pořádně zamícháme. Až budeme mít hladké těsto, které není ani tuhé ani tekuté, pomalu zapracujeme vyšlehané bílky. 

Připravené těsto nalijeme do vymazané formy na koláč. 

Pečeme na horkovzduch při 160°C, přibližně 55 minut. Pěkně do zlatova.

Než nám vychladne korpus, připravíme si krém. Vidličkou rozdrtíme banán. Rušně zašleháme mascarpone do tvarohu a vmícháme banán. Jako sladidlo může stačit jen banán, ale pokud je to málo, tak klidně přidejte lžíci čekankového sirupu.

Krém natřeme na vychladlý korpus (můžeme korpus i rozpůlit) a posypeme kakaovým práškem. Pokud nemáte rádi kakao, koláč je výborný i s ovocem.

Dobrou chuť!

© 2021 Mamadiary podle Sanny. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky